Marta Alòs

Marta Alòs (Foto: Albert Solé)

Marta Aòs és escriptora amb més de 15 llibres publicats, entre els quals destaquen:»Per un pecat d’amor» (Ed. Rivera 1995), «Els ulls de l’ametller» (Ed. Pagès 1997), el llibre «La mà al melic» que va ser adaptada al teatre i representada per tot Catalunya, «Físic i Polític» (obra de teatre), «Quartet Ponentí» (Ed. Pagès, 1997) juntament amb Rosa Fabregat, Francesc Pané i Guillem Viladot, «Sol de Ponent» (Ed. Proa. 2001) obra guanyadora del Premi Vent de Port 2001, «L’Ombra de la Forca», guanyadora del Premi de Narrativa Ciutat de Castelló 2002, «Entre Imams i Capellans» (Pagès Editors, 2005) juntament amb Brahim Yaabed, » Històries de l’AVE» (París Editors), Coautora dels llibres «Els pobles perduts» i «Els pobles oblidats» (Edicions Sidillà), «La llengua de les pedres» (Editorial Cal Siller) que va guanyar el Premi Armand Quintana de Calldetenes. «Amb X de sexe» llibre de relats eròtics, escrit a quatres mans amb el periodista, David Marín. (Pagès Editors. 2016).

Inicia la seva entrada en el gènere de negre amb la novel·la «Ulls Maragda», (Pagès editors. 2018) i segueix amb la publicació: «L’origen del pecat«. (Pagès editors. 2020).[2]

Ha estat tertuliana en diversos programes de Catalunya Ràdio, Ràdio Associació de Catalunya, Televisió de Catalunya, 8tv, RAC1 i Cadena SER Catalunya, i és habitual en el programa Més324 de TV3. Col·labora en diverses publicacions: Sàpiens, Segre (columna a la contra dels dilluns), SomGarrigues, Nació Digital, ENotícies i el setmanari digial La República. També ha publicat diversos reculls de narrativa i, esporàdicament, col·labora com a columnista en revistes locals.