Ciència ficció Novela negra catalana

Viatge al infern!

Caront, novel·la de Jordi de Manuel, és una barreja de novel·la negra i ciència ficció. Caront, el satel·lit més gran de Plutón, es troba als confins del sistema solar. Som al segle XXII i cap allà viatgen 80 essers humans entre militars i científics i uns quants centenars de robots amb aparença humana entre els que destaquen els androides alfa i els omega, els més sofisticats.

El viatge espacial, dins una astronau amb aparença de Cub, té com objectiu construir una estació interestel·lar a Caront (l’Estació Caront), una missió de la qual depèn la supervivència de la humanitat, segons Giorgos Fara, un dels científics embarcats al Cub. Està previst que el viatge d’anada a Caront duri dos anys i dos més de tornada a la Terra després de construir i posar en funcionament l’Estació, però tres defuncions inesperades en quatre dies obligaran al comandant de la nau a donar una ordre: despertar de la seva hibernació a la inspectora de policia Sara Bruc (tres mesos abans del període previst d’un any) perquè investigui els fets.

Presentació de Caront a la Setmana del Llibre en Català 2023.

Tres científics, dues dones i un home, han mort en un dels vint-i-set cubs que formen la nau. Es tracta d’una sala de realitat virtual, un lloc molt especial on els viatgers humans poden demanar d’anar per gaudir de fantasies d’emoció extrema facilitades per la ingestió prèvia d’una petita dosi de virtualina, una droga que potencia la imaginació i la capacitat creativa. La inspectora Bruc, assistida en la seva investigació per Adso, un androide omega d’última generació, arribarà a la conclusió que els tres han estat assassinats, però perquè i per qui? Mentre, el Cub continua el seu viatge cap a Caront.  

Nascut a Barcelona el 1962, Jordi de Manuel es doctor en biologia i escriptor. És professor a les aules de Secundària des de 1986. És autor de setze novel·les i més d’un centenar de relats, sobretot de gènere negre i ciència ficció. És creador de la saga de novel·les protagonitzades per l’inspector Marc Sergiot. Tres somnis blaus (2000, premi Valldaura), Cels taronges (2001, premi Ciutat de Mollerussa),Cabells porpres (2003, premi Pere Calders), L’olor de la pluja (2006), El raptor de gnoms (2007), Mans lliures (2009, Premi Ictineu 2010), La mort del corredor de fons (2013), Mans negres (2017) i Foc verd (2016), publicada a la col·lecció Crims.cat. A La barrera recupera la caporal Lídia Sánchez i l’agent Pau Ribó, mossos d’esquadra que ja havien aparegut en altres novel·les. És membre de la Societat catalana de ciència ficció i fantasia. Per més informació: www.jordidemanuel.cat

Caront ens narra un viatge al·lucinant cap als confins del sistema solar, una novel·la que farà reflexionar al lector sobre la influencia que els robots cada vegada més perfectes poden exercir a les nostres vides.

No us la perdeu!

Entradas relacionadas

Deja tu comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.