Novela negra catalana

Mortes en vida!  

L’agència de detectius de l’Adriana Miralles i el seu soci, en Pau Escudero, accepta l’encàrrec d’en Juli Masó, un home madur, per intentar trobar la seva dona, desapareguda dos anys abans a Turquia. Així comença Cartes marcades, tercera novel·la negra de Maribel Torres i tercer cas, i sens dubte el més perillós, per els nostres protagonistes.

Ni l’Adriana ni el Pau tenen superat el trauma que per ells va suposar el que van viure durant el seu anterior cas. A Aquí mano jo, la investigació per l’assassinat d’un antic amic de l’adolescència d’Adriana i un presumpte suïcidi els va portar fins l’hotel Punta d’en Rosaris. L’Adriana va matar un home en defensa pròpia i es va sentir responsable d’una altra mort. Com a conseqüència, ella encara té mals sons i en Pau no vol ni sentir parlar d’armes de foc.

No obstant tot això, l’Adriana decideix acceptar el nou cas i enfrontar-se a les seves pors contra el parer del seu soci. Marta Batet, la dona desapareguda, era membre molt activa d’una ONG d’ajuda a dones explotades sexualment provinents de l’Europa de l’Est. Ningú sap perquè va viatjar a Istanbul acompanyant a dues dones que havia rescatat de la prostitució que exercien a terres empordaneses.

La investigació s’embolicarà cada vegada més sense aportar pistes sobre la desapareguda, però sí sobre una xarxa georgiana de tràfic de persones que opera a nivell mundial. Com a bon informàtic que és, en Pau aconsegueix infiltrar-se en l’organització i descobrir que els diners recaptats per tots els locals disseminats per Europa van a parar a un compte de Geòrgia a nom d’una dona, Tamar Alavidze.

Donada la impossibilitat d’avançar en la recerca de la desapareguda, l’Adriana decideix anar a Turquia. Allà, amb l’ajut d’un periodista turc, l’Ümit Ufack, descobrirà que des de fa dècades el país és un pol del tràfic il·legal d’armes a drogues passant per explotació sexual i tràfic de persones. Les màfies, com la georgiana, amb l’ajut de les xarxes socials i també amb publicitat, busquen convèncer a les adolescents que prostituir-se és una bona opció per fer diners en poc temps. Quant ja les tenen captades, les noies  tenen més deutes que guanys i no es poden sortir. Es converteixen en mortes en vida.

Podrà l’Adriana desfer l’entrellat i esbrinar què va ser de la Marta Batet? Haurà d’abandonar el cas sense resoldre? L’únic segur és que continuar pot arribar a posar en perill la pròpia vida i, fins i tot, la dels éssers més estimats. S’enfronten a gent molt perillosa.

Maribel Torres va néixer en 1968 i escriu des de la seva infància. Ha publicat dues antologies de contes: De somnis i cendres (2003) i Ossos de Fira (2018). En 2016 va guanyar el 1r Premi de Narrativa Curta Colada de Lletres de la Associació Garrotxa Cultura. En 2017 un dels seus relats va formar part de l’antologia de relats negres Assassins de Girona, publicat per l’editorial Llibres del Delicte. En 2019, publicà El despertar del navegant (primer cas de la detectiva Adriana Miralles. En 2021 veu la llum Aquí mano jo (segon cas) i a finals de 2023, Cartes marcades (tercer cas), tots amb Llibres del Delicte.

No et perdis aquest nou cas de l’Adriana i el Pau. No podràs parar de llegir!

Entradas relacionadas

Deja tu comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.