Novela negra catalana Sorteos

¡Sortegem “Mai no hem tingut París”, 1er Premi VI Bellvei Negre!

Joaquim Micó. Foto: Carme Peralta.

Ja més pròximes les festes nadalenques (el temps passa volant), a Mucho Más Que Un Libro iniciem el sorteig de Mai no hem tingut París, de Joaquim Micó, novel·la guardonada amb el 1er Premi VI Bellvei Negre. La trama, molt original, ens presenta un personatge rocambolesc  que està convençut ha guanyat un ben merescut prestigi en “l’ofici” de matar gent. “Mai no hem tingut París” es sorteja i ha estat dedicada al lector/a de Mucho Más Que Un Libro per gentilesa de l’autor.

Nascut a Barcelona, el nostre assassí té cinquanta anys. Va marxar fa molt de temps i ara viu a un país estranger, en una casa vora el mar. Es va especialitzar en això de matar gent, però es considera només un “treballador” que lloga la seva mà d’obra, perquè… qui és més culpable, l’executor o qui encarrega el crim? No és un psicòpata, mata per encàrrec i és enemic de la violència desfermada i gratuïta. A més, Joaquim Micó l’ha dotat d’un estricte codi deontològic: no mata nens, ni dones embarassades, ni ningú que li cau bé. La trama va avançant mentre l’assassí planeja com complir el seu últim “encàrrec” sense trair els seus principis.

Presentació de «Mai no hem tingut París» a la Biblioteca Montbau, Barcelona.

Joaquim Micó va néixer també a Barcelona. És llicenciat en Història Medieval i enòleg. Ha passat mitja vida fent guions de còmic i televisió, contes infantils, treballs per agencia, de negre literari i un munt de feines més…Amb la seva primera novel·la, “Qualsevol nit pot sortir el sol” (1989) guanya el Premi Crítica Serra d’Or de Literatura Juvenil. Segueixen altres títols, com ara “221-B Baker Street”, “Ulleres de soul”… i ja en 2022 publica el recull de narracions “Elogi dels fumuts”, dotze contes sobre la improbable extinció dels idiotes. Entre altres premis ha guanyat també El Segre de Negre 2019 amb el relat “Dunkel”, el I Festival Literari Castell de Canyelles amb l’obra “Crònica de l’honor i lo voler” i el XXXIII Premi Ferran Canyameres de narrativa breu, primer premi ex aequo amb “Era una princesa”. Amb la novel·la negra “Mai no hem tingut Paris, publicada en 2023, guanyà el 1er Premi VI Bellvei Negre. En 2022 va ser un dels fundadors de l’Associació Literària Libertània, dirigida tant a autors novells com experimentats, amb tres objectius principals: la divulgació, la formació i el suport a la creació i edició de l’obra literària en totes les seves etapes.

Com sempre per a participar en el sorteig, només has de respondre dues preguntes molt fàcils:

1) Com es diu –nom fictici- l’assassí per encàrrec de “Mai no hem tingut París”?

2) En què consisteix l’últim ”encàrrec” rebut pel nostre assassí? A qui ha de liquidar?

Per a més informació pots consultar aquests links:

https://www.muchomasqueunlibro.com/un-assassi-culte-llegit-i-cinefil/

https://www.muchomasqueunlibro.com/entrevista-a-joaquim-mico-autor-de-mai-no-hem-tingut-paris-1er-premi-vi-bellvei-negre/

Envia les respostes a [email protected] amb les dades personals, adreça i telèfon de contacte.

Tens temps fins al 30 de novembre de 2023!!

Entradas relacionadas

Deja tu comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.